Matteklubben

Deltas matteklubb ble startet opp høsten 2019 for å skape et større faglig tilbud til medlemmene i Delta. Klubbens medlemmer setter seg inn i et tema og holder et foredrag eller en presentasjon til resten av klubben og prøver sitt beste å lære bort et spennende tema innenfor en matematisk gren. Det er også muligheter for å felles se fag-relevante filmer, ha diskusjoner om artikler som har kommet ut, få personer fra IMF eller andre matematiske institutter til å holde foredrag og mye annet. Matteklubben drives i hovedsak fra en facebookgruppe, så om du vil få med deg hva som skjer i klubben og når arrangementer skjer anbefales du å melde deg inn i den gruppen.

Arrangementer

Under er det en liste over de nyligste arrangementene i matteklubben. For å se en liste over alle arrangementene klikk her.

Projektiv geometri

To punkter danner alltid en linje. To linjer møtes alltid i ett punkt. Sirkler = ellipser = hyperbler = parabler. Det finnes en linje i det uendelige. Slik er det i den projektive verden,

Lambda-kalkulus og typeteori

Lambda kalkylen omhandler en formalistisk studie av beregnbare funksjoner. Det skal i stor grad snakkes om syntaks, semantikk og reduksjoner innenfor et par forskjellige rammeverk av lambda kalkylen, og disse bruker vi for å se på hvordan dette kan anvendes i og utenfor matematikken.

Laster…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.